Na twee jaar gaat PAM terug op stap! Onze 58ste activiteit gaat door op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november e.k. Naar ROTTERDAM

18.00 zie verder
mm

Antwerpen, 30 juni 2022,

Beste vrienden en vriendinnen - leden van PAM,

Na twee jaar gaat PAM terug op stap! Onze 58ste activiteit gaat door op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november e.k.

Antwerpen is wereldbekend in Vlaanderen. Stad met een groot hart en nog grotere mond, met de gepaste eigendunk als de economische sterkhouder van de regio, pardon van het hele land. Stad die alles aan het water te danken heeft, veel te zien en veel te doen, een metropool in zakformaat met een babelse diversiteit, kortom uniek dus. Of toch niet?

Op 100 kilometer van hier bevindt zich een braniestad met een stroop-de-mouwen-op mentaliteit en bijpassend ego zo groot als Antwerpen. Rotterdam, een wereldhaven, die zich uit puin heropgebouwd heeft tot de economische sterkhouder van de regio, pardon van het land. Rotterdam, een stad vol littekens waar de naoorlogse architectuur erin gelukt is ten minste de banaliteit te ontlopen.

Eigenzinnig Rotterdam laat zich moeilijk ontdekken maar wij gaan het wel doen.

Wij schepen in op vrijdag 25 november om 18u00. Ieder zorgt voor eigen transport, maar car poolen mag uiteraard!

Wij verblijven op het iconische ss Rotterdam gelegen aan het water in Katendrecht (foto hieronder), ons Antwerps Eilandje zeg maar.

Rotterdam ontdekken we op zaterdag 26 november te water met een privérondvaart met gids, vervolgens doorwandelen we gegidst het oude stadscentrum, bezoek en lunch in het Schielandshuis (foto hierboven). In de namiddag bezoeken we het voor ons gereserveerde Depot Boymans Van Beuningen (foto hieronder). Met snelle watertaxi keren we terug langszij ss Rotterdam. Diner in Katendrecht in een heuse vleestempel.

Op zondag 27 november sluiten we de voormiddag af op aparte wijze, in het voor ons gereserveerde Verhalenhuis te Katendrecht met een verhaal en een afsluitende lunch.

Verdere concrete details volgen uiteraard.

Ons bestuurslid en ervaren reisleider Wim De Deken stak dit veel belovend programma in elkaar en bracht reeds diverse voorbereidende bezoeken. Deelnemers aan onze vorige citytrips weten dat zij met Wim in meer dan goede handen zijn!

Aan deze unieke trip kunnen max. 30 (dertig) leden en hun eventuele partner deelnemen. Inschrijven kan vanaf nu. Dat kan alleen door een voorschot over te schrijven van 500€ (koppel) of 300€ (single) op het bekende bankrekeningnummer BE65 7360 4634 0196 van Probusclub Antwerpen-Metropool, met vermelding van ‘Rotterdam’. Wie eerst komt, eerst maalt!